Vermindering werkdruk / PSA

2018-04-24T15:17:25+00:00

De zorgsector is met ruim 1 miljoen medewerkers goed voor 14% van alle banen in Nederland. De zorgsector kent helaas ook een aanzienlijk hoger ziekteverzuim dan gemiddeld: 5,1% in 2016. Uit een nadere analyse blijkt dit verzuim vooral gerelateerd aan specifieke geestelijke gezondheidsrisico’s, zoals werkdruk en psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Aandacht voor PSA

De Inspectie ZSW (voorheen Arbeidsinspectie) wil daarom in 2018 extra aandacht schenken aan beheersing van werkdruk en andere vormen van psychosociale arbeidsbelasting. Risicovolle sectoren, waaronder de zorg, moeten aantoonbaar beter aandacht schenken aan het stelselmatig voorkomen van deze risico’s en gerelateerd arbeidsverzuim. Dit via een gefundeerde Arbobeleid, betrouwbare RI&E’s en plannen van aanpak.

Is uw interesse gewekt?

Onze organisatie heeft jarenlange ervaring in opstellen van een betrouwbare RI&E, plan van aanpak en het hier onlosmakelijk mee verbonden Arbobeleid. Wij zijn dé kennispartner om de risico’s van werkdruk en PSA beheersbaar te maken. Neem contact op met één van onze collega’s. Wij staan u graag te woord.

Vraag meer informatie aan

Meer informatieOfferte aanvraag
heermevrouw